Promotie Vlinderhortensia door Van der Peijl

Kwekerij Van der Peijl Tuinplanten uit Zundert voert dit jaar consumentgerichte promotie voor de relatief onbekende vlinderhortensia. Onder meer via een PR-campagne en TV-exposure in Eigen Huis & Tuin.

Promotie+Vlinderhortensia+door+Van+der+Peijl
© Van der Peijl

De vlinderhortensia (Hydrangea paniculata ‘Butterfly’) is een pluimhortensia met kenmerkende (pluimvormige) bloemschermen. De grote, witte lokbloemen trekken vlinders aan die zich zo eenvoudig te goed kunnen doen aan de nectar. De licht zoete bloemengeur heeft voor vlinders en libellen extra aantrekkingskracht.

Sterke plant

De vlinderhortensia is een sterke tuinplant die winterhard is. De plant kan tegen min 30 graden Celcius. Behalve voor in de tuin is de plant ook zeer geschikt voor toepassing in bakken op balkon of terras.

Presentatie

Kweker Jean-Pierre van der Peijl: 'We hebben de vlinderhortensia vorig jaar onder meer gepresenteerd tijdens de beurs GrootGroenPlus en de reacties van de bezoekers waren daar zeer positief. We hebben het Groenbureau gevraagd om de marketingactiviteiten te begeleiden zodat de bekendheid van de vlinderhortensia bij de consument op een hoger plan wordt gebracht.'

Behalve een promotiecampagne heeft Van der Peijl ook een nieuwe, opvallende witte plantenhoes ontwikkeld.

Activiteiten

Onder begeleiding van marketingbureau Het Groenbureau uit Dongen is een promotiecampagne ontwikkeld. De vlinderhortensia is onder andere op zaterdag 24 mei in het populaire tv-programma Eigen Huis & Tuin (RTL4) te zien. Later dit jaar is de vlinderhortensia ook vertegenwoordigd op Plantarium 2014.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer