Nieuwe oproep Nederland voor vetcorrectie

Nederland gaat opnieuw een oproep doen aan de Europese Commissie om de vetcorrectie voor quotumjaar 2014-2015 mogelijk te maken.

Nieuwe+oproep+Nederland+voor+vetcorrectie
© Nieuwe Oogst

'Steeds meer landen pleiten voor een zachte landing bij het beëindigen van het melkquotum op 31 maart 2015 ,' liet staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) gisteravond tijdens een debat in de Tweede Kamer weten.

'Ik wil me sterk maken voor die zachte landing in Brussel', geeft ze aan. De Europese Commissie liet eerder weten niet veel te voelen voor vetcorrectie. Maar Dijksma gaat het toch nog een keer aankaarten. 'We houden druk op de commissie.'

Superheffing

De Nederlandse melkveehouderij zit in het lopend quotumjaar zo’n 6 procent boven de productie van vorig jaar. Elke procent overschrijding kost de melkveehouderij ongeveer 33 miljoen euro. De superheffing zou hierdoor kunnen oplopen tot 165 miljoen euro.

Een vetcorrectie, zoals LTO-vakgroep Melkveehouderij voorstelt, kan de Nederlandse melkveehouderij bij de huidige stand van de melkproductie een ongeveer 50 miljoen euro lagere superheffing opleveren, stelt voorzitter Kees Romijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer