CNV%3A+reistijd+en+vergoeding+bottleneck
© FloraHolland

CNV: reistijd en vergoeding bottleneck

De vakbonden eisen van FloraHolland eenzelfde ontslagvergoeding als in de vorige editie van het sociaal plan. Maar ook dat overgeplaatste medewerkers niet meer dan 30 minuten extra hoeven te reizen.

CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten hebben gisteren een bod van 1,5 miljoen euro extra van FloraHolland naast zich neergelegd.

'Dat bod komt nog niet in de buurt van onze eis', zegt CNV-bestuurder Kitty Huntjens.

Overplaatsing weigeren

'Wij gaan pas akkoord als de ontslagvergoeding voor werknemers die moeten vertrekken gelijk blijft aan die in het vorige plan', stelt Huntjes.

'Verder vinden we dat medewerkers overplaatsing mogen weigeren als hun reistijd toeneemt met meer dan een half uur.'

Vooral over de reistijden doet FloraHolland geen toezeggingen. Volgens Huntjes gaan de acties daarom voorlopig door. Aan het eind van de middag hebben de bonden verder overleg over de stand van zaken.

Uitzendkrachten

De vakbonden hebben de arbeidsinspectie verder gevraagd om te controleren of FloraHolland nieuwe uitzendkrachten inzet voor de dagelijkse processen. Dat is officieel niet toegestaan.

Ook vanmorgen geeft FloraHolland aan dat de veilprocessen naar verwachting verlopen. Volgens de veilingorganisatie zijn er drieduizend medewerkers die wel aan het werk zijn.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer