Staking+FloraHolland+krijgt+vervolg
© CNV

Staking FloraHolland krijgt vervolg

Ondanks de toenadering van FloraHolland om het overleg over het sociaal plan te hervatten kondigen de vakbonden aan door te gaan met de stakingsacties op de locaties in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

FloraHolland noemt het onacceptabel en onverantwoord dat de bonden opnieuw oproepen tot staking.

Op zijn website meldt de directie van de veilingorganisatie dat de stakingsacties het belang schaden van kwekers, klanten en werkwillige medewerkers. Opnieuw worden benodigde maatregelen genomen om de aanvoer- en veilprocessen door te kunnen laten gaan.

Formele uitnodiging

FloraHolland heeft de vakbonden overigens formeel uitgenodigd voor hernieuwd overleg over het sociaal plan met als doel om voor alle partijen tot een aanvaardbare oplossing te komen. De veilingorganisatie meldt dat deze formele uitnodiging volgt op herhaalde schriftelijke uitnodigingen om het overleg te hervatten gedurende de afgelopen periode.

De verbeteringen die FloraHolland voorstelt in het sociaal plan hebben betrekking op de financiële gevolgen bij uitdiensttreding en de gevolgen van eventuele standplaatswijzigingen.

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer