CBL: recall vlees goede zaak

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) steunt het besluit van staatssecretaris Sharon Dijksma om het vlees van slachthuis Van Hattem in Dodewaard terug te roepen.

De organisatie noemt het onbegrijpelijk dat een bedrijf als Van Hattem nog steeds de administratie en het kwaliteitssysteem niet op orde heeft.
'Bedrijven die een loopje nemen met het vertrouwen van hun leveranciers en de consument, hebben geen bestaansrecht in de voedselproductieketen', vindt CBL.

Uit voorzorg

Volgens CBL hebben eerder deze week een paar supermarktketens uit voorzorg al producten uit de schappen gehaald en consumenten geïnformeerd. Deze ketens waren mogelijk afnemer van Van Hattem.

Voor fraude met voedsel bestaat geen enkel excuus, stelt CBL. 'De consument moet erop kunnen vertrouwen dat wat op het etiket staat, ook in de verpakking zit. Voor fraudeurs en sjoemelaars is in de voedselketen geen plaats, daarom is het goed dat de overheid ingrijpt.'

Voedselveiliheid

Supermarkten gaan de geëiste certificering voor alle leveranciers aanscherpen. Eind deze maand wordt de module Food Fraud gelanceerd. Leveranciers van huismerken moeten in de toekomst deze module aan hun voedselveiligheidssysteem toevoegen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer