Voedselverduurzaming platform gaat door

Platform Verduurzaming Voedsel gaat door als Alliantie Verduurzaming Voedsel. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt. Het ministerie neemt zelf geen deel aan de alliantie.

Voedselverduurzaming+platform+gaat+door
© Platform Verduurzaming Voedsel

Het Platform Verduurzaming Voedsel is een samenwerkingsovereenkomst tussen de overheid en vijf agrofoodketenpartners (Z)LTO, Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Proeven

Deze instanties hebben samen diverse proeven opgezet om tot duurzamere voedselproductie te komen. Het platform is op 28 oktober 2009 gestart en stopt op 31 december 2012.

De reeds behaalde successen zijn voor de ketenpartners aanleiding om de samenwerking te intensiveren en te verdiepen. In de Alliantie Verduurzaming Voedsel zal vanaf januari 2013 worden gewerkt aan de totstandkoming van een grootschalige verduurzamingstransitie in alle grote ketens.

Topsectoren

Het initiatief van de brancheorganisaties tot de oprichting van de Alliantie Verduurzaming Voedsel past binnen het kader van het topsectorenbeleid. Hierin steunt het ministerie van Economische Zaken het bedrijfsleven, onder meer door samen te participeren in onderzoek naar duurzame innovaties.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer