PVV: verlaag subsidies natuurorganisaties

De PVV in Zuid-Holland wil de subsidies voor Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Zuid-Hollands Landschap korten nu zij intensief gaan samenwerken.

'Eindelijk begrijpen natuurorganisaties dat de subsidiestroom vanuit de overheid eindig is. Het werd hoog tijd dat zij efficiënter gingen werken', vindt PVV-Statenlid Bart Brands.

Volgens een rapport zou er tot 60 miljoen euro kunnen worden bespaard als gevolg van de samenwerking, stelt de PVV. Het provinciale aandeel van dit bedrag wil de partij in mindering brengen op de jaarlijkse provinciale subsidie aan de natuurorganisaties.

Nepnatuurplannen

'Dat natuurorganisaties efficiënter gaan werken, betekent niet dat zij het bespaarde bedrag zomaar kunnen uitgeven aan allerlei nieuwe nepnatuurplannen', aldus Brands.

'Het liefst schaft de PVV alle provinciale natuursubsidies af. Ik roep het provinciebestuur op de subsidies aan natuurorganisaties in ieder geval naar rato te verminderen.'

Schriftelijke vragen

Brands heeft het provinciebestuur schriftelijke vragen gesteld. Zo wil hij weten wat de natuurorganisaties ontvangen aan subsidie en vraagt hij het provinciebestuur de subsidies te korten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer