Suiker+Unie%3A+maatregelen+stankoverlast
© nieuwe oogst

Suiker Unie: maatregelen stankoverlast

Bij de productielocatie in Vierverlaten bij Groningen gaat Suiker Unie miljoenen euro's investeren om stankoverlast veroorzaakt door de biovergister tegen te gaan.

Volgens Dagblad van het Noorden kwamen er in 2013 meer dan vijftig klachten binnen bij de provincie Groningen over stankoverlast. Ambtenaren stelden daarbij vast dat Suiker Unie in de meeste gevallen in de fout is gegaan.

Vooralsnog legt de provincie Groningen de suikerfabrikant nog geen boete op voor de overlast. Er is overleg tussen de partijen en de provincie ziet de voorgenomen investering van Suiker Unie als positief signaal.

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer