Drie stichtingen voor pluimveesector

LTO/NOP, NVP, Nepluvi en Anevei hebben drie nieuwe stichtingen voor de pluimveesector opgericht om collectieve taken op te pakken, die voorheen in handen waren van Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Doel is de voedselveiligheid, volks- en diergezondheid en daarmee de handelspositie van de Nederlandse pluimveesector veilig te stellen.

Stichting Pluimned gaat aan de slag met de belangen van de pluimveevleessector. Deze stichting neemt onder andere het beheer van de regeling IKB Kip van het PPE over.

Stichting Ovoned is opgericht voor de eiersector. Daarnaast zal Stichting Avined het beheer van alle pluimveedata-informatiesystemen, waaronder het KIP-systeem, op zich nemen. Deze stichting bewaakt de afstemming tussen pluimveevlees- en eiersector en vormt het algemene aanspreekpunt voor de pluimveesector.

Afspraken

Met het ministerie van Economische Zaken worden afspraken gemaakt over de rol die de stichtingen krijgen bij de uitvoering van de publieke taken, zoals het Plan van aanpak Salmonella, de antibioticareductie, de veterinaire aangelegenheden inclusief het KIP-systeem.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer