Residuvrije+teelt+dankzij+bacteri%C3%ABn
© Koppert

Residuvrije teelt dankzij bacteriën

Koppert gaat in samenwerking met de Universiteit van Málaga in Spanje de komende vijf jaar onderzoek doen naar de inzet van nuttige bacteriën voor een residuvrije teelt.

Het onderzoek moet een beter begrip van de werking van biostimulanten en biofungiciden opleveren.

'De nuttige bacteriën die Koppert en de universiteit zullen ontwikkelen, brengen een residuvrije teelt een stapje dichterbij', verzekert Paul Koppert, lid van de hoofddirectie.

Schimmelziekten

Tegen bepaalde (schimmel)ziekten is geen biologisch alternatief beschikbaar, waardoor nog steeds chemie moet worden ingezet. Een residuvrije teelt is daarom nog niet mogelijk.

Koppert en de universiteit hebben afspraken gemaakt over onderzoek naar zogenaamde Bacillusstammen. Deze bacteriestammen hebben mogelijk veel potentie als biostimulant.

Bacillusstammen

De basis voor de overeenkomst werd gelegd in 2010, toen de universiteit enkele Bacillusstammen aan Koppert leverde om de waarde in de praktijk te testen.

Kweker? De Singel in Berkel en Rodenr?s maakt al gebruik van deze stammen in Linafer-P, een biostimulant die zorgt voor een krachtiger en gezonder rozengewas, vrij van meeldauw.

Onderzoeksgelden

De bestaande samenwerking wordt voortgezet. In ruil voor de onderzoeksgelden die Koppert beschikbaar stelt, mag Koppert gebruik maken van de geproduceerde stammen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 1°
  10 %
Meer weer