Belangstelling voor Tolmac frontrooier

De afgelopen twee rooiseizoenen is het Tolmac frontrooisysteem goed ontvangen op de Europese aardappelvelden. Vooral in België, Engeland en Frankrijk is veel vraag naar deze machine.

Belangstelling+voor+Tolmac+frontrooier
© eigen foto Tolmac

Het Tolmac MT 14 frontrooisysteem rooit twee ruggen, links en rechts van de trekker. Twee dwarsafvoerbanden leggen de aardappels af midden onder de trekker. De rooier achter de trekker neemt zo in één werkgang vier ruggen mee in plaats van twee.

Met de machine zijn diverse demonstraties gehouden en in de praktijk draaien op dit moment machines in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en sinds kort ook in Engeland. Inmiddels wordt de machine in meerdere landen aangeboden en is Tolmac bezig met het opzetten van een dealernetwerk.

Grote capaciteit

Aardappelteler Jacco de Graaf uit Wieringerwerf: ‘De rijsnelheid hoeft niet zo hoog te zijn om evengoed een grote capaciteit te halen. Dat is relaxter voor de chauffeurs van de kippers, maar je laadt in werkelijkheid meer dan normaal.’

De rooier is volledig hydraulisch aangedreven. Kouterschijven, rooibandsnelheid, afvoerbanden en de kloppers zijn vanuit de trekker elektrisch instelbaar. De hydraulisch aangedreven schijven zorgen voor een geleidelijke en probleemloze rugopname.

Brede banden

De frontrooier maakt het mogelijk om met een normale wagen- of bunkerrooier brede banden te kunnen blijven gebruiken. Dit betekent meer tractie en stabiliteit. Ook hebben bredere banden bij lage bandenspanning meer draagkracht, wat zorgt voor minder structuurproblemen.

Het nieuwe frontrooisysteem is ontwikkeld door Tol Mechanisatie uit Slochteren in samenwerking met Mijno van Dijk Mechanisatie en APH Noord. Het programma bestaat uit twee types. De MT 14 werkt in combinatie met een rooier recht achter de trekker, de MT 12 met een verstekrooier.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer