Open+dagen+VIC+Sterksel+groot+succes
© VIC Sterksel

Open dagen VIC Sterksel groot succes

Bijna drieduizend bezoekers hebben afgelopen weekeinde de Open Innovatiedagen Varkenshouderij bezocht van Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel.

Bezoekers konden de laatste nieuwtjes op het gebied van varkenshouderij van dichtbij bekijken en direct vragen stellen aan de betrokken onderzoekers.

Varkenshouders, hun medewerkers, familieleden en andere geïnteresseerden uit het bedrijfsleven en de sector bezochten VIC Sterksel en waren erg enthousiast over deze open dagen.

Innovaties

Het overgrote deel van de varkenshouders die de open dag bezochten, kwam uit Nederland. Maar ook Deense, Franse, Britse en Duitse varkenshouders wisten hun weg naar Sterksel te vinden.

Veel aandacht ging naar innovaties die de afgelopen twee jaar de weg van VIC naar varkenshouder vonden. Varkenshouders vertelden over de toepassing van de innovaties van VIC Sterksel op hun eigen bedrijven.

Ze benadrukten het belang van VIC Sterksel als de levende schakel tussen wetenschap en praktijk.

Stable

Varkenshouders onthulden samen met het team van VIC Sterksel de naam van een nieuw robuust houderijsysteem voor biggen de ‘Stable Stable’.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer