Koppert+neemt+Welte%2DN%C3%BCtzlinge+over
© Koppert

Koppert neemt Welte-Nützlinge over

Koppert Biological Systems heeft het Duitse bedrijf Welte-Nützlinge GmbH overgenomen. Welte-Nützlinge was al jaren een belangrijke distributeur voor Koppert in Duitsland, Zwitserland en diverse andere landen.

Peter Koppert, één van de eigenaren van Koppert Biological Systems die het bedrijf samen met zijn vader oprichtte, legde in de jaren '70 voor het eerst contact met de voormalige eigenaar van Welte-Nützlinge, Hatto Welte.

Welte maakte als een van de eersten gebruik van biologische gewasbescherming als een alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen.

Roofmijten en sluipwespen

Hij introduceerde nuttige insecten als roofmijten en sluipwespen op het eiland Reichenau in het zuiden van Duitsland. Deze regio staat bekend om zijn vele groentekwekerijen. Welte-Nützlinge heeft daar haar hoofdkantoor.

Hatto Welte is recent op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon Patrick Welte is nu de directeur van Welte-Nützlinge.

Visie

Patrick Welte over de visie van zijn vader: 'Het was mijn vaders droom om het bedrijf uit te bouwen en te zien dat zijn inspanningen en ideeën zouden voortleven'.

Hij was van mening dat biologische gewasbescherming niet alleen belangrijk was voor onze generatie, maar ook voor toekomstige generaties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer