Record oogst en export graan in Canada

Volgens de Canadese Graan Commissie is de oogst en uitvoer van Canadees graan hoger in vergelijking met gegevens uit dezelfde tijd vorig jaar en ook hoger dan het vijfjaarlijks gemiddelde.

Record+oogst+en+export+graan+in+Canada
© Willem Dijkema

'Dit jaar realiseren de producenten in West-Canada record opbrengsten. Ondanks de flink toegenomen export blijven onze silo's voller dan anders', stelt commissaris Elwin Hermanson van de Canadese Graan Commissie.

Er is vanaf 24 november dit jaar 5,1 miljoen ton tarwe en 2,3 miljoen ton koolzaad geëxporteerd. Ten opzichte van de vijfjarige gemiddelde is dat een stijging van 31 procent bij de tarwe en een stijging van 28 procent bij koolzaad.

Grotere aanvoer

Westerse Canadese graantelers verzonden van 24 november 2013 105.700 ton tarwe en 5.500 ton koolzaad naar de centrale silo's. De telers verscheepten in seizoen 2012-13 64.600 ton tarwe en 5.300 ton koolzaad op hetzelfde moment.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer