Nationale+stierenlijst+houdt+zelfde+koplopers
© CRV

Nationale stierenlijst houdt zelfde koplopers

In de NVI-rangschikking blijft Delta Atlantic de koploper op de zwartbonte Nederlandse stierenlijst. Op de vandaag gepubliceerde lijst houdt roodbont met Camion van der Peul ook dezelfde aanvoerder.

De hoogste nieuwkomer bij zwartbont is Midwolder Douglas van Genus Diffusion. En niet op basis van genomic-fokwaarden, maar op basis van dochterinformatie.

Deze Mascol-zoon is een allrounder met + 569 kilo melk, een lichte plus voor de gehalten en 108 totaal exterieur. Zijn +610 dagen levensduur helpen hem vooral naar de hoge positie.

Een opvallende winnaar in NVI-punten is exterieur-stier Atwood (117 totaal exterieur en uier) van WWS. Skalsumer Blitz, de nummer twee van de augustus-draai, geeft juist veel toe: -54 NVI. De productie en exterieurcijfers zijn beide gedaald.

Lawn

Op de roodbonte kaart valt nieuwkomer Cadans van der Ven (v. Tequila) uit het CRV-kamp op. Een stier die negatief voor productie vererft, hoge gehalten geeft en met 114 erg hoog exterieurcijfers toont. Andere hoge nieuwkomer is Lowlands Bolero (v. Lawn Boy).

Ook KI Samen heeft een hoge nieuwkomer met Lawn Boy-zoon op de roodbonte-lijst: Tackleberry.

De nieuwe NVI-lijst is digitaal beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer