Camion+en+Blitz+top+bij+nieuwe+stierenindex
© Alex Arkink -CRV

Camion en Blitz top bij nieuwe stierenindex

De stier Camion van der Peul kreeg bij de draai van vandaag voor het eerst dochterinformatie meegewogen in zijn index. Hij pakt meteen de koppositie bij de roodbonte nationale rangschikking. Skalsumer Blitz komt vanuit dezelfde uitgangspositie bij zwartbont op nummer 2 te staan.

Koploper van de nieuwe NVI-rangschikking is Delta Altantic. Deze Ramos-zoon stijgt naar 308 punten NVI. Dat hoge aantal - hij is daarmee de hoogste NVI-stier internationaal op dit moment - dankt hij aan maar liefst +720 dagen levensduur en 114 voor totaal exterieur. Dat met 111 voor benen en 108 voor uier.

De nieuwe nummer twee op de lijst is Skalsumer Blitz. Een Paramount-zoon uit een O-Man-moeder. Hij dankt zijn hoge klassering vooral aan de enorme melkvererving van +2.182 kilo. Met een klauwgezondheid van slechts 101 en een totaal exterieur van 105 is hij op dat terrein ietwat 'gewoontjes'.

Camion topt

Camion van der Peul was als genomicsstier al een paradepaardje van CRV. Nu hij dochterinformatie in zijn fokwaarde meegewogen krijgt, pakt hij ook meteen de koppositie bij roodbont met een NVI van 270 punten.

Camion combineert levensduurdagen van +708 met positieve gehaltevererving en een opvallend hoge beenscorevererving van 112. Aandachtspunt van de Fender-zoon lijkt de melksnelheid van 93.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer