Atlantic+en+Redman+koplopers+stierenindex
© wws

Atlantic en Redman koplopers stierenindex

De nieuwe koplopers van de stierenindex op NVI-rangschikking zijn Delta Atlantic bij zwartbont en Lowlands Redman bij roodbont.

Atlantic is gefokt uit Etazon Renate, de succesvolle donorkoe van Delta. De Ramos-zoon staat vooral zo fier bovenaan door zijn torenhoge score voor levensduurdagen van 715. Dat is op basis van 60 procent betrouwbaarheid.

De invloed van vader Ramos helpt Altlantic mee aan zijn duurzaamheidsuitstraling.

Exterieurscores

Zijn productie is goed met ruim 600+ voor melk met + 0,12 voor eiwitvererving. De exterieurscores zijn meer dan goed met 109 voor uier, 110 voor benen en 113 voor totaal exterieur.

Goede draaien zijn er ook voor Danillo en Slotboom Pilot. Beide stieren blijven in de top van de rangschikking met stabiele of zelfs iets stijgende cijfers.

Roodbont

Nieuwe lijstaanvoerder bij roodbont is Lowlands Redman. Nu de eerste dochterinformatie voor deze stier geldt, stijgt hij 34 punten NVI. Zijn hoge rangschikking dankt hij mede aan +1252 kilo melk in combinatie met + 0,09 procent eiwit.

Topspeed Kodak bewijst stabiel te zijn. Zijn fokwaarde schommelt niet nu de eerste informatie van dochters uit de fokperiode bij hem worden meegewogen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer