Suiker Unie: oogst bieten loopt achter

Op bijna de helft van de bietencampagne van Suiker Unie moet nog 46 procent van suikerbieten in Nederland worden gerooid.

Suiker Unie meldt dat de achterstand voor wat betreft het geoogste areaal ten opzichte van voorgaande jaren ongeveer 10 procent is. De soms zeer natte omstandigheden zorgen ervoor dat bietentelers het rooien op voorraad moeten uit stellen.

Vooral in Zeeland en op de Zuid-Hollandse eilanden is afgelopen week nauwelijks gerooid. In andere gebieden is vooral door bietentelers gerooid die hun bieten op korte termijn moeten leveren.

Tarra loopt op

Uit de kwaliteitscijfers van Suiker Unie blijkt dat het tarrapercentage oploopt tot tegen de 12 procent. Het suikergehalte blijft op 17 procent. Zoals het er nu uitziet, komt het gemiddelde suikergehalte over de hele campagne aanmerkelijk lager uit dan voorgaande twee jaar.

In Dinteloord lag afgelopen weekend de fabriek korte tijd stil vanwege verstopte snijmolens. De verstopping is veroorzaakt door de inname van vrachten suikerbieten met grote hoeveelheden hout.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer