%27Geldgebrek+reden+vertrek+Van+Doorn%27
© NVT

'Geldgebrek reden vertrek Van Doorn'

Een gebrek aan financiële middelen is volgens nieuwssite Foodlog reden dat Daan van Doorn stopt als voorzitter van het regieorgaan dat de uitvoering van het Verbond van Den Bosch begeleidt. Dit verbond moet zorgen voor de verduurzamingsslag van de Nederlandse veehouderij naar 2020 toe.

In de officiële persverklaring van de provincie Noord-Brabant, dat het Verbond initieerde, staat dat Van Doorn zijn activiteiten voor het verbond conform opdracht heeft afgerond. De provincie gaf gisteren tegen Nieuwe Oogst echter een verklaring af, die daar volledig haaks op staat.

'Dat kwam omdat we toen onvolledige informatie hadden', zegt woordvoerder Floris Rian van Gedeputeerde Staten nu. Volgens Rian beschikt GS nu over het eindrapport en gaat het op basis daarvan bekijken of en hoe er een vervolg komt op het Verbond van Den Bosch.

Verbaasd over ophef

In het ANP-bericht van vanmorgen reageerde Daan van Doorn zelf op de kwestie. Hij toonde zich verbaasd over de ophef rond zijn vertrek en bevestigde dat de klus erop zit en is uitgevoerd, zoals afgesproken.

Foodlog meldt echter dat het de hand heeft weten te leggen op het bericht waarmee Van Doorn zijn eindrapportage verstuurde. Daarin schrijft Van Doorn niet alleen dat hij zijn opdracht als uitgevoerd en afgesloten beschouwt.

Ook schrijft Van Doorn, zo meldt Foodlog, dat 'het niet is gelukt is om voor dit en volgend jaar de middelen bij elkaar te krijgen om de ondersteuning van het proces dat het Verbond van Den Bosch is te continueren'.

Bouwstop Brabant

Dat de financiers niet verder willen met het Verbond van Den Bosch, heeft volgens Foodlog onder andere te maken met de bouwstop die de provincie Brabant onlangs afkondigde voor veehouderijbedrijven.

Een woordvoerder van de ZLTO, wiens voorzitter Hans Huijbers zitting heeft in het regieorgaan, laat weten aan te sluiten bij de officiële verklaring van de provincie Noord-Brabant. 'Ik heb daar weinig aan toe te voegen, behalve dat dankzij het Verbond van Den Bosch verschillende verduurzaamsbewegingen in gang zijn gezet.'

De ZLTO noemt onder andere de Kip van Morgen, de opgestarte weg naar duurzamer varkensvlees, maar ook Netwerk De Peelhorst.

Weer

 • Zondag
  11° / 7°
  90 %
 • Maandag
  11° / 3°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  70 %
Meer weer