CZAV: 1,75 miljoen euro terug naar boeren

CZAV gaat in totaal 1,75 miljoen euro terugbetalen aan de leden en afnemers. Dat heeft de zuidelijke aan- en verkoopvereniging in Wemeldinge bekendgemaakt.
Omzetontwikkeling

CZAV voert een coöperatief financieel beleid voor de aan- en verkoopactiviteiten aan leden/klanten. Het resultaat van 1,75 miljoen euro keert CZAV uit in de vorm van een nakorting over de productgroepen.

De korting op gewasbescherming (tot 8 procent), meststoffen (tot 7,50 euro per ton) en veevoeders (tot 7,50 euro per ton) komt bovenop de standaardkorting die leden altijd direct op de factuur terugzien.

De betreffende klanten ontvangen binnen enkele weken een creditnota van CZAV.

De teruggave kwam mede tot stand door een gunstige omzetontwikkeling. De coöperatie realiseerde een groeiend marktaandeel. Ten opzichte van eerdere jaren nam het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen bij boeren het afgelopen seizoen af.

Opbrengsten uit de deelnemingen van CZAV droegen eveneens weer positief bij aan het resultaat. De jaarcijfers worden, na vaststelling, op 7 februari 2014 toegelicht tijdens de ledenvergadering. De coöperatie sloot 30 september het boekjaar af.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer