CZAV betreurt ophef over kostprijs graan

'Wij doen er alles aan voor graantelers om hun kostprijs zo laag mogelijk te houden en om het graan zo goed mogelijk te vermarkten', zegt Ko Francke van CZAV.

CZAV+betreurt+ophef+over+kostprijs+graan
© Wim van Vossen

De adjunct-directeur reageert daarmee op een persbericht waarin de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) beweert dat CZAV geen benul heeft van de kostprijs. Francke betreurt de aantijging van de vakbond.

Eerder in de media zou Francke de CZAV-voorschotprijs van 135 euro per ton voor tarwe vergeleken hebben met de kostprijs. 'Dat is ongelukkig in de krant gekomen. Ik maakte vooral een verwijzing naar het niveau van de toegerekende kosten.'

Eigen kostprijs

Zelf berekende de NAV dat de kostprijs voor tarwe uitkomt op 278 euro per ton. Francke vindt het overigens uitstekend dat de vakbond akkerbouwers aanspoort om hun eigen kostprijs te berekenen.

'CZAV zet zich maximaal in voor het rendement van de leden. Dat doen we door de beste rassen beschikbaar te stellen, goed teeltadvies te geven en producten te leveren tegen lage prijzen. Verder spannen we ons in de afzet in om een zo hoog mogelijke prijs te realiseren. De NAV hoeft daar niet over te twijfelen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer