Positieve oogstberichten drukken graanmarkt

De graan- en sojanoteringen op de internationale graanmarkten staan onder druk vanwege onder meer positieve berichten over de Amerikaanse graan- en maïsoogst.

Vooral de Matif in Parijs en de CBOT in Chicago noteerden begin deze week lager. Vandaag lijkt er weer sprake van enige herstel.

De stemming op de markt wordt onder meer beïnvloed door de positieve berichten over de oogstresultaten in de Verenigde Staten. De oogst van wintertarwe is daar bijna voltooid en met name de kwaliteit lijkt bovengemiddeld.

Winterstormen

Ook het binnenhalen van het maïs vordert in Amerika in hoog tempo, meldt beursmakelaar De Vries & Westermann in de granen update. Wel wordt voor de komende periode verwacht dat de eerste winterstormen een onzekere factor zijn voor de oogstvoortgang.

Positieve berichten komen ook uit het gebied rond de Zwarte Zee. De omstandigheden zijn daar de laatste weken zodanig verbeterd dat de achterstand voor wat betreft het inzaaien van wintertarwe voor een deel is ingelopen.

Stimulans

Een stimulans voor de graannoteringen kan zijn dat de Amerikaanse producenten van ethanol hun fabrieken weer opstarten. Zij worden ondanks de dalende olieprijzen aangemoedigd door de relatief lage grondstofprijzen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer