LTO: landbouw staat goed in advies Meijer

LTO Noord Groningen is positief over het advies van commissie-Meijer. 'De landbouw staat er goed in', vindt LTO Noord Groningen-voorzitter Hilbrand Sinnema.

Commissie-Meijer overhandigde gisteren haar advies 'Vertrouwen in een duurzame toekomst' samen met drie burgemeesters en vijf gedeputeerden aan de Vaste Kamercommissie van het ministerie van Economische Zaken in Den Haag.

De commissie vindt dat er bijna een miljard moet worden uitgetrokken om Noord-Groningen veiliger en aantrekkelijker te maken nu er door gaswinning regelmatig aardbevingen voorkomen.

Economische drager

'De landbouw wordt in het rapport gezien als sterke economische drager. De sector kan hiermee samen met anderen gaan werken aan projecten voor de toekomst, zoals aanleg van glasvezel en boerderijen aardbevingsbestendig maken', reageert Sinnema.

Ook ziet de LTO-voorman kansen om agrarische bedrijven een stukje voorrang te geven bij het verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen. 'Dat kan worden gecombineerd met het aardbevingsbestendig maken van gebouwen.'

Biomassa

Bovendien kan de sector een rol vervullen bij het aanleveren van biomassa voor alternatieve energie. Voor project gas 2.0 stelt de commissie voor om 430 miljoen euro uit te trekken.

Sinnema: 'Als het rijk alle voorstellen in het rapport overneemt, ligt er een heel aantal kansen om Noordoost-Groningen een stukje voorsprong te brengen'.

Klik voor rapport van commissie-Meijer op bijgesloten PDF

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer