230,5 megawatt windenergie in Gelderland

De doelstelling voor windenergie in Gelderland is verhoogd naar 230,5 megawatt in 2020. Dat meldden Gedeputeerde Staten deze week in een brief aan Provinciale Staten.

De verhoging is het resultaat van afspraken met het rijk en de provincies. Gedeputeerde Staten stellen dat dit jaar ruimte moet worden gezocht voor het benutten van windenergie.

Wens is om de windmolens daar te plaatsen waar er draagvlak voor is. Tijdens de windateliers kwamen er nieuwe locaties naar voren. Voor 23 gebieden is onderzoek verricht naar de haalbaarheid.

Draagvlak

Gemeentebesturen gaan geschikte locaties voorleggen aan de gemeenteraden. Het risico bestaat dat er onvoldoende locaties overblijven die draagvlak hebben om aan de doelstelling te voldoen.

In dat geval wil de provincie zelf gebieden aanwijzen, waar de overlast voor burgers en de gevolgen voor het landschap zo laag mogelijk zijn. Gelderland denkt hierbij aan gebieden langs snelwegen en spoorlijnen of op bedrijventerreinen.

Ontwikkeling

Op dit moment is er 36 megawatt aan windenergie in bedrijf in Gelderland. Zo’n 34 megawatt wordt binnenkort gebouwd en ongeveer 90 megawatt is nog in ontwikkeling.

Dat komt neer op in totaal zo’n 160 megawatt. Volgens de afspraak moet er nog 70 megawatt worden gevonden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer