FloraHolland: 10 miljoen euro verlies

FloraHolland verwacht in 2013 een verlies te lijden van ongeveer 10 miljoen euro. Het negatieve resultaat is het gevolg van de faillissementen van Ciccolella en Florimex en de herwaardering van grond.

FloraHolland%3A+10+miljoen+euro+verlies
© FloraHolland

FloraHolland behaalde in 2012 nog een winst van 8 miljoen euro en had als doelstelling in 2013 ook een netto-resultaat van 8 miljoen euro te behalen.

De winst zou wat lager zijn uitgekomen, omdat de marktomstandigheden minder gunstig zijn, zegt Rens Buchwaldt, algemeen directeur van FloraHolland.

Faillissementen

‘Door eenmalige kosten, bijvoorbeeld veroorzaakt door de faillissementen van de groothandelsbedrijven in sierteeltproducten Ciccolella en Florimex in het begin van dit jaar, komt het verwachte operationele resultaat ongeveer op nul uit, geeft Buchwaldt aan.

De teloorgang van de twee handelsbedrijven heeft de bloemenveiling enkele miljoenen euro’s gekost.

Betalingszekerheid

FloraHolland garandeert zijn leden betalingszekerheid en moest daarom telers betalen die aan Ciccolella en Florimex hadden geleverd, maar daarvoor nog geen geld hadden ontvangen van de twee failliet verklaarde bedrijven.

Verder wil FloraHolland dit jaar 10 miljoen euro van het eigen vermogen afboeken omdat de bloemenveiling zijn grond herwaardeert. De percelen zijn minder waard dan toen ze werden aangeschaft.

Handelsbedrijven

De veilingorganisatie kocht grond met het oog op groei en het vooruitzicht dat handelsbedrijven zich erop zouden vestigen. De crisis gooide echter roet in het eten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer