Reorganisatie kost banen FloraHolland

FloraHolland trekt 20 miljoen euro uit voor een reorganisatie. De sierteeltveiling wil nieuwe diensten ontwikkelen en tegelijkertijd de organisatie inkrimpen met zo'n tweehonderd voltijdbanen op managementniveau.

Reorganisatie+kost+banen+FloraHolland
© FloraHolland

De nieuwe koers staat in meerjarenplan 'Kompas'. FloraHolland signaleert daarin dat de markt verandert en dat 'vraagt om andere dienstverlening dan traditioneel gebruikelijk'.

De afgelopen jaren zag FloraHolland een afname van de handel via de klok en een toename van handeling via Connect (bemiddeling). Daarbij worden de bloemen en planten direct van teler naar afnemer gebracht en vindt alleen de transactie via FloraHolland plaats.

Landelijke klok

Op basis van deze ontwikkelingen wil FloraHolland toe naar 'landelijke' veilprocessen. De veiling start met het koppelen van de bloemenklokken op Aalsmeer en Naaldwijk. Het aantal fysieke veiltribunes wordt teruggebracht.

Het idee is dat zo een betere prijs voor de klok wordt gerealiseerd.

Klok uit Bleiswijk

De klokken van Bleiswijk verhuizen naar Naaldwijk. De activiteiten op het gebied van logistiek voor de retail door ketenpartijen blijven in Bleiswijk en worden uitgebouwd.

De organisatie wordt compacter en eenvoudiger ingericht. Het aantal management functies wordt met ongeveer een kwart ingekrompen. Dat betekent in 2014 een verlies van zo'n tweehonderd voltijdbanen. Gedwongen ontslagen zijn niet uit te sluiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer