FBE wil ontheffing winterganzen

Het bestuur van Faunabeheereenheid (FBE) Overijssel dient wellicht medio december bij provincie Overijssel een aanvraag in voor het aanpassen van de ontheffing voor overwinterende ganzen in de periode januari en februari 2014.

FBE+wil+ontheffing+winterganzen
© Nieuwe Oogst

Dat schrijft de FBE aan Overijssels gedeputeerde Hester Maij.

Via deze vooraankondiging wil het bestuur het ambtelijk apparaat van de provincie voldoende tijd geven zich voor te bereiden op deze eventuele aanvraag en in de gelegenheid stellen deze per 1 januari 2014 te verlenen.

Ganzenakkoord

In een overleg van de LTO-portefeuillehouders flora en fauna, enkele weken geleden, is afgesproken dat er medio december een beslissingsmoment wordt ingelast om te bepalen of LTO doorgaat met de uitvoering van het ganzenakkoord.

De periode tussen dat overleg en half december wordt gebruikt om zekerheid te krijgen over de uitvoering van een aantal standpunten die LTO in het G7-overleg heeft ingebracht.

Definitieve aanvraag

Het bestuur van FBE Overijssel heeft afgelopen maandag daarom besloten dat pas een definitieve aanvraag kan worden ingediend zodra er duidelijkheid is over het LTO-standpunt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer