Honderd+aanvragen+voor+afschot+ganzen
© Arno de Snoo

Honderd aanvragen voor afschot ganzen

Provincie Overijssel heeft meer dan honderd aanvragen van boeren binnengekregen om in de winter toch op ganzen op overjarig grasland te mogen schieten.

De verzoeken zijn gedaan naar aanleiding van een oproep van LTO Noord Steenwijkerland en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV).

Ganzenakkoord

Veel boeren in de Kop van Overijssel vinden dat de afspraken in het ganzenakkoord niet voor een reductie van de Overijsselse ganzenpopulatie zorgen.

In het akkoord ligt de nadruk op het schieten van ganzen in de zomer, terwijl de vogels met ingang van dit jaar in de winter met rust moeten worden gelaten.

Ook zijn maatregelen in het akkoord opgenomen om op andere manieren het aantal ganzen te beperken, bijvoorbeeld door het schudden en behandelen van eieren.

Recreanten

De boeren in Noordwest-Overijssel willen de mogelijkheid houden om in de winter op ganzen te kunnen schieten. Vanwege de vele recreanten in de zomer is het niet goed mogelijk om in deze periode op ganzen te jagen.

Maatregelen als het schudden van eieren komen niet van de grond omdat de plaatselijke natuurorganisaties daarvoor hun terreinen niet openstellen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer