Werkgeversorganisaties kritisch op akkoord

De werkgeversorganisaties zijn kritisch over het akkoord dat de coalitiepartijen gisteren sloten met D66, ChristenUnie en SGP. Dat meldt nu.nl.

'De overheid heft nog altijd te veel belasting bij ondernemers en burgers', zeggen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in een gezamenlijke reactie.

Het akkoord verlaagt volgens de werkgevers de uitgaven van de overheid niet genoeg. 'Sinds 2008 is ons nationaal inkomen niet meer gegroeid, maar zijn de overheidsuitgaven met 45 miljard euro gestegen. Dat is een fundamentele fout en slecht voor de economie', aldus de werkgeversorganisaties.

Andere minpunten in het akkoord die de drie organisaties aangeven zijn 'een lastenverzwaring voor de autobranche' en een 'eenmalige crisisheffing voor hogere inkomens'. Die treffen volgens de werkgeversorganisaties 'hardwerkende mensen die veel geld voor Nederland kunnen verdienen'.

Positieve punten

Toch zien VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland ook positieve onderdelen. Zoals meer geld voor onderwijs, het terugdraaien van inkomensnivellering en het schrappen van lastenverzwaring voor zelfstandigen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer