PvdA%3A+duidelijke+grens+dierenwelzijn
© PvdA

PvdA: duidelijke grens dierenwelzijn

De grens tussen waarschuwen en beboeten bij overtredingen op het gebied van dierenwelzijn moeten duidelijker worden gesteld. Dat zegt PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken.

Van Dekken vroeg een Kamerdebat aan naar aanleiding van het rapport van de stichtingen Dier&Recht en Varkens in Nood. Daarin staat dat de bijna alle veehouders in Nederland de wet op dierenwelzijn aan hun laars lappen.
Volgens Van Dekken is het nodig om inzicht te krijgen in de wetgeving omtrent dierenwelzijn. 'Ik wil bereiken dat we op een juiste manier met dierenwelzijn omgaan en de wet moet daarbij worden nageleefd.'

Aantal dieren

De PvdA wil in de komende regeerperiode het dierenwelzijn in Nederland nog beter maken, stelt Van Dekken die woordvoerder dierenwelzijn voor zijn partij is.
Daarbij hoort ook een discussie over het aantal dieren in Nederland. 'Het gezinsbedrijf mag niet worden weggedrukt door enorme grote veehouderijbedrijven. Wellicht moeten we daarom een stop zetten op het aantal dieren in Nederland. Die discussie moeten we met elkaar voeren', vindt Van Dekken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
Meer weer