LTO: geen bouwstop Overijssel

Een bouwstop van nieuwe stallen in Overijssel vormt een bedreiging voor de gebiedsprocessen rond de Natura 2000-gebieden.

Dat stelt LTO Noord Overijssel naar aanleiding van een voorstel van PvdA Overijssel om de bouw van nieuwe stallen in de provincie te verbieden. De partij kwam deze week met dit voorstel naar aanleiding van het Noord-Brabantse bouwverbod.

Vice-voorzitter Wim Brus van LTO Noord Overijssel legt uit dat dit voorjaar met pijn en moeite een Natuurakkoord in Overijssel is gesloten.

Economische ontwikkeling

Daarin stelden alle partijen dat economische ontwikkeling kan en moet samengaan met de afronding van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de doelen van Natura 2000. Daarvoor bleek brede steun in de provinciale politiek.

Brus: ‘Met vallen en opstaan proberen we nu onze achterban warm te krijgen om van start te gaan met een proces, waarin de doelen van landbouw en natuur in samenhang worden uitgewerkt'.

Bedreiging

Dan is het voorstel voor een bouwstop van nieuwe stallen volgens Brus bijzonder funest voor die processen en daarmee een bedreiging voor de doelen van Natura 2000.

De PvdA is van mening dat de problemen op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid en milieuvervuiling, die in Noord-Brabant tot een bouwverbod hebben geleid, ook in Overijssel spelen.

PAS

Brus stelt echter dat met de invoering van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) er landelijk geldende nieuwe regels komen voor de nieuw te bouwen stallen: 'Bemoeienis van de provincie is overbodig en schadelijk.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer