PvdA+levert+staatssecretaris+landbouw
© nvt

PvdA levert staatssecretaris landbouw

De nieuwe staatssecretaris op landbouw wordt iemand uit de PvdA-gelederen. Dat meldt de NOS.

Er wordt gesuggereerd dat de VVD-er Stef Blok minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) wordt. Traditiegetrouw zou dan een andere partij de staatssecretaris leveren. Dat wordt inderdaad iemand van de PvdA, zo stelde de NOS gisteren. Die persoon volgt de huidige staatssecretaris Henk Bleker (CDA) op.

Infrastructuur en Milieu

De staatssecretaris op Infrastructuur en Milieu (I&M) wordt Wilma Mansveld. Zij is ook van de PvdA en is nu nog gedeputeerde in Groningen. Mansveld volgt de Joop Atsma (CDA) op op dit departement. Melanie Schultz van Haegen (VVD) maakt grote kans om minister te worden op IenM.

Buitenlandse handel

Lilianne Ploumen, oud-voorzitter van de PvdA, wordt waarschijnlijk minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Het nieuwe kabinet van VVD en PvdA zal bestaan uit 13 ministers. Dat is er 1 meer dan nu. Er is een nieuwe post Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De liberalen krijgen 7 ministers, de sociaaldemocraten zes.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer