PvdA%3A+zzp%2Der+in+nood
© APA

PvdA: zzp-er in nood

De PvdA wil onderzoek naar de inkomenspositie van zzp-ers. Deze beroepsgroep zou erg te lijden hebben onder de economische crisis.

Deze week meldde dagblad Spits dat steeds meer zelfstandigen zonder personeel de hulp inroepen van de voedselbank. Naar aanleiding van dat bericht stelt Kamerlid Mei Li Vos vragen aan de ministers van EZ en van SZW.

Vrijstelling heffingen

Ze wil onder meer weten in hoeverre gemeenten zzp-ers met een laag inkomen vrijstelling geven van lokale heffingen. Gemeenten zouden ook actiever kunnen wijzen op de mogelijkheden van de (bijzondere) bijstand.

Om de ontwikkelingen in het inkomen van zzp-ers beter in beeld te krijgen, zou het kabinet daar onderzoek naar moeten doen, aldus Vos. Eventueel kan ook recent onderzoek van bijvoorbeeld het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf worden geactualiseerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer