Koopmans+leidt+LTO+Vleeskalverhouderij
© Dik Hol

Koopmans leidt LTO Vleeskalverhouderij

Ger Koopmans uit het Limburgse Velden is benoemd tot voorzitter van de LTO-vakgroep Vleeskalverhouderij. Hij volgt Bert Loseman uit Ruinen op.

Oud-politicus Koopmans (50) is deze week benoemd door het Federatiebestuur van LTO Nederland. De benoeming gaat per direct in omdat Loseman na acht jaar voorzitterschap per 1 januari 2013 is gestopt.

De nieuwe voorzitter van LTO Vleeskalverhouderij was van 1980 tot 1997 zelfstandig melkveehouder. Hij vervulde verschillende bestuursfuncties binnen de LLTB, waaronder lid van het hoofdbestuur. Verder was hij bestuurlijk actief in onder meer Landbouwbelang en Interpolis.

Kamerlid

Van 2002 tot september 2012 was Koopmans lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Hij trad op als een van de landbouwwoordvoerders van de fractie en fungeerde verschillende jaren als voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Vrom.

De vakgroep zocht bewust naar een voorzitter die niet zelf actief is als kalverhouder, licht Chris de Jong, voorzitter van LTO Noord Vleeskalverhouderij toe. 'Dat heeft alles te maken met onze sterk geïntegreerde sector. Bovendien willen we de discussie vermijden dat de voorzitter partij zou kiezen voor de producenten van blank of van rosé kalfsvlees.'

Goed ingevoerd

Met Koopmans heeft de vakgroep de juiste voorman gevonden, oordeelt De Jong. Hij is goed ingevoerd in de agrarische sector en de omgeving waarin deze bedrijfstak opereert en heeft tegelijkertijd veel ervaring in de politiek en in het bedrijfsleven. 'We denken dat hij onze belangen maximaal kan behartigen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer