DR en Agentschap NL fuseren

Dienst Regelingen (DR) en Agentschap NL van het ministerie van Economische Zaken fuseren per 1 januari 2014. Dat meldt minister Henk Kamp de Tweede Kamer. Een naam voor het nieuwe agentschap is nog niet bekend.

DR+en+Agentschap+NL+fuseren
©

De fusie is een gevolg van de samenvoeging van de voormalige ministeries van Economische Zaken, waartoe Agentschap NL behoorde, en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, waartoe Dienst Regelingen behoorde.

'De nieuw in te stellen dienst wordt hiermee het agentschap voor de uitvoering van zowel nationaal als Europees beleid gericht op ondernemend Nederland', geeft Kamp aan.

Landbouw

Door de samenvoeging ontstaat één agentschap voor de uitvoerende dienstverlening naar het bedrijfsleven op de domeinen Innovatie, Duurzaamheid, Landbouw en Internationale Samenwerking.

Naast de dienstverlening aan ondernemers als primaire doelgroep is deze ook gericht op kennisinstellingen of andere overheden. 'Die worden daarmee in de gelegenheid gesteld om ondernemen te faciliteren, stimuleren en innoveren', stelt de minister.

Meerdere opdrachtgevers

Het nieuwe agentschap voert dit beleid uit voor meerdere opdrachtgevers. Alle ministeries die beleid maken gericht op ondernemend Nederland, kunnen bij het agentschap terecht en zijn in de praktijk dan ook de opdrachtgevers.

Het agentschap werkt verder ook in opdracht van decentrale overheden en de Europese Unie.

Klik voor complete Kamerbrief op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer