'Maïsteler moet vaker perceel induiken'

Veel telers vinden het niet makkelijk om het drogestofpercentage van hun maïs te bepalen. Telers moeten vaker het maïsperceel induiken om te zien hoe de maïs ervoor staat.

%27Ma%C3%AFsteler+moet+vaker+perceel+induiken%27
© Mariska Bloemberg

‘Ze nemen er niet de tijd voor. Boeren kijken te veel naar de verkleuring van de stengel en blad, terwijl de kolf dan allang rijp kan zijn’, zegt René de Munnik, marketing manager bij Limagrain.

Droge stof

Het meest ideaal is volgens hem hakselen bij een drogestofpercentage van 35 procent. Voor het bepalen van het drogestofgehalte kan de boer een stappenplan (zie bijgesloten pdf) volgen of de speciale maïsmanager- app downloaden.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, Vakkatern Veehouderij

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer