Hou verduurzaming niet onder de pet

‘Land- en tuinbouw is de snelst verduurzamende sector in Nederland, maar we vergeten dat nog wel eens duidelijk te maken aan het grote publiek.’ Dat zegt Hans Huijbers, LTO Nederland-portefeuillehouder Verduurzaming.

Huijbers maakte die opmerking vanmiddag, bij de overhandiging van het duizendste Duurzaamheidsverslag aan de melkveehouders Adrie en Bert Vollering in Waarder (ZH). Hun bedrijf, dat al langer is opgenomen in het LEI-Bedrijveninformatienet, is doorgelicht op duurzaamheidsprestaties.

Sectormarketing

De LTO-bestuurder staat voluit achter het leveren van Duurzaamheidsverslagen aan individuele boeren. Maar hij wil ook dat de resultaten ervan breder worden gebruikt in het kader van transparantie en openheid over de prestaties van de sector. HIj noemt dat 'collectieve sectormarketing'.

‘We moeten veel meer naar buiten brengen dat we op alle duurzaamheidsthema’s de snelste vorderingen maken. We doen het geweldig, laten we dat als sector ook naar buiten brengen’, klonk het pleidooi van Huijbers.

Schouders ophalen

Hij deed daarbij tegelijk de oproep om niet ontmoedigd te raken wanneer een actiegroep probeert de sector of een groep ondernemers te beschadigen. 'Dan halen we de schouders op en volgen we de lijn die we hebben uitgezet', zei Huijbers vandaag in Waarder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer