Veldleeuwerik wil eigen label

Directeur Henk Heinhuis van Stichting Veldleeuwerik droomt van een Veldleeuwerik-sticker op duurzaam geteelde producten in winkelschappen.

Veldleeuwerik+wil+eigen+label
© Age Posset

Heinhuis is niet bang dat een Veldleeuwerik-sticker ondersneeuwt in een brij van duurzaamheidslabels zoals die al worden gebruikt. Hij veronderstelt zelfs dat een nieuw sterk label wellicht meer duidelijkheid verschaft in de markt.

Naast een eigen label overweegt Stichting Veldleeuwerik ook de invoering van een eigen certificeringsysteem. Hoe of wat is volgens Veldleeuwerik-voorzitter Gert Sikken nog niet helemaal duidelijk. 'We zijn ermee bezig.'

Toekomst

Heinhuis en Sikken spraken afgelopen vrijdag op het duurzaamheidscongres van Veldleeuwerik in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht over de toekomst van de stichting.

'Het is onze missie dat Veldleeuwerik per 2015 de systematiek moet zijn voor duurzame landbouw in Nederland', zegt Sikken.

Inmiddels werken ongeveer vierhonderd akkerbouwers verdeeld over 35 telersgroepen volgens de principes van Veldleeuwerik. Daarnaast steunen veertig ketenpartners het duurzaamheidsinitiatief.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer