Duizendste duurzaamheidsverslag uitgereikt

Het duizendste duurzaamheidsverslag is vandaag aan Bert en Adrie Vollering van Boerderij Landleven in Waarder uitgereikt. De melkveehouders deden mee aan het LEI Informatienet.

Een boer krijgt met een duurzaamheidsverslag inzicht in zijn eigen prestaties op het gebied van duurzaamheid. Het resultaat van het eigen bedrijf wordt daarbij gespiegeld aan dat van een vergelijkingsgroep.

De verzamelde gegevens worden door het LEI in onderzoek en monitoring gebruikt. Gemeten over een langere reeks van jaren is daaruit een duidelijke trend te zien dat de Nederlandse land- en tuinbouw duurzamer wordt, stelt het instituut.

People, planet en profit

Boeren die een duurzaamheidsverslag aanvragen, ontvangen sinds januari een vernieuwd verslag. Dat geeft aan hoe het bedrijf scoort op de componenten: people, planet en profit.

'De komende jaren wordt duurzaamheidsverslaggeving een instrument voor ondernemers om hun bedrijf efficiënt en zo goed mogelijk te verduurzamen', geeft algemeen directeur Laan van Staalduinen van LEI Wageningen UR aan.

Ketenpartijen

Naast die verduurzaming helpt het verslag de band van de boer met zijn belanghebbenden te versterken. 'Ketenpartijen vragen steeds vaker naar de score van indicatoren op het gebied van people, profit en planet.'

Het duurzaamheidsverslag vormt ook de basis voor een nieuw Europees project, Flint. Daarin verzamelt het LEI met acht partners uit andere lidstaten op duizend land- en tuinbouwbedrijven duurzaamheidsdata.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer