Twente aan de slag met natuurakkoord

LTO Noord-afdelingen Losser, Dinkelland/Oldenzaal en Tubbergen willen met andere gebiedspartijen aan de slag om de impasse rond de Natura 2000-gebieden te doorbreken.

Ruim 120 leden van de drie LTO Noord-afdelingen in Noordoost-Twente kwamen woensdag naar een speciale ledenbijeenkomst in Weerselo over het natuurakkoord ‘Samen werkt beter’.

In dat stuk zijn onder andere afspraken gemaakt over de begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Ook is vastgesteld dat de gebiedspartners in de regio samen met elkaar naar oplossingen zoeken voor de nadere inrichting van het landelijk gebied.

Knelpunten

De drie afdelingen in Noordoost-Twente zijn het niet eens met de gemaakte afspraken. Toch bleek woensdag in Weerselo dat het overgrote deel van de aanwezige leden wil dat de afdelingsbesturen met de gemaakte afspraken in het akkoord aan de slag gaan.

‘Dat gaan we snel doen’, zegt voorzitter Nicole Scholten Linde van LTO Noord Tubbergen. ‘Het heeft geen zin meer om elkaar de zwartepiet toe te spelen. Het akkoord ligt er nu eenmaal. We kunnen beter vooruitkijken, doorpakken nu er geld beschikbaar is en de regie in het proces pakken.’

Voorzichtiger

Ook de afdelingen Losser en Dinkelland/Oldenzaal gaan aan de slag, zij het voorzichtiger.

‘De provincie wil dat we de kar in het gebied trekken, die verantwoordelijkheid pakken we op. Ik hoop echter dat we daarop niet worden afgerekend als het niet lukt ', stelt voorzitter Ellen Loohuis van afdeling Losser/Dinkelland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer