Nieuwe+Case+IH+Axial+Flow+9230+combine
© hendrik begeman

Nieuwe Case IH Axial Flow 9230 combine

Case IH heeft eind vorige week een aantal noviteiten op de Magdeburger Börde gepresenteerd, waaronder de nieuwe Axial Flow 9230 maaidorser.

Het gebied rond de plaats Maagdenburg geldt als een belangrijk akkerbouwgebied in Duitsland. Case was te gast op het circa 4.000 hectare grote akkerbouwbedrijf Agro Bördegrün.

Case IH presenteerde de Case IH Axial Flow 9230 in het koolzaad. Ondanks 20 procent vocht kon de machine het gewas goed verwerken.

Nieuwe cabine

De maaidorsers hebben een nieuwe cabine met daarin het AFS 700-scherm waarop alle actuele gegevens van zowel het functioneren van de combine als van het gewas zijn af te lezen.

De twee zwaarste machines hebben een nieuw reinigingsgedeelte. De vijzel onder de zeven en de elevator naar de graantank hebben meer capaciteit gekregen.

Maaibord

Het Varifeed-maaibord heeft een breedte van 9,15 meter. De afstand tussen het mes en de invoervijzel kan 57,5 centimeter variëren.

Case IH werkt aan een maaibord van 12,20 meter. De machinefabrikant is onder andere nog aan het testen of ze een maaibord gaat maken met één mes of twee halve messen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer