Case%2DIH+Axial+Flow+dorst+in+de+polder
© Hendrik Begeman

Case-IH Axial Flow dorst in de polder

Komt hij of komt hij niet? Als het aan directeur Marc Devriese van Case-IH Benelux ligt, komt hij wel. Het gaat om de Case-IH Axial Flow maaidorser. De beschadiging van het stro lijkt mee te vallen.

Op zich is de Axial Flow van Case-IH niet nieuw. Het concept dateert al van 1977 en is nog van het toenmalige International Harvester. Sinds het bestaan zijn er meer dan 110.000 van verkocht.

Grote dorscilinder

De maaidorser heeft geen conventionele dorstrommel, maar een grote dorscilinder die in de lengte door de machine ligt. In de Verenigde Staten en Canada zie je ze volop met succes draaien.

In Europa, en dan vooral in de Benelux, hebben International combines niet echt voet aan de grond gekregen. Vooral de Axial Flow zou minder goed met het stro over weg kunnen en ze beschadigen het te veel.

Tijd is rijp

Case-IH acht nu de tijd rijp om meer aandacht op de Axial Flow te vestigen. Op de Europese markt wordt nu, volgens Devriese, 20% van de maaidorsers als hybride of Axial Flow verkocht.

Loonbedrijf Gebr. De Lange in Swifterbant heeft gedurende een demotour ervaring met de machine opgedaan. Edwin de Lange is positief over de reacties. De meeste klanten hadden verwacht dat het stro meer zou beschadigen, maar dat bleek echt mee te vallen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer