Case+IH+valt+met+Farmall+terug+op+roots
© Hendrik Begeman

Case IH valt met Farmall terug op roots

Case IH wil graag via de International Harvesterlijn laten weten nog Farmall bloed in de aderen heeft. Vorig jaar mei bracht Case IH de naam Farmall weer tot leven met de eerste Farmall C van de nieuwe generatie. Dat krijgt nu een vervolg.

De vorig jaar mei geïntroduceerde Farmall C-serie omvatte 3 trekkers van 55, 65 en 75 pk. De introductie voor de Benelux voor de nieuwe Farmall modellen vond vorige week plaats bij de Abdij van La Ramée, iets ten oosten van Brussel.

3 series

De Farmall-range bestaat nu uit 3 series uitgerust met 3- en 4-cilinder Fiat Power Train motoren: de A (6 trekkers van 65 tot 113 pk), C (55, 65 en 75 pk), en U (95, 105 en 115 pk). De A vervangt de bestaande JX-serie en de U de JXU van Case IH.

Een belangrijk verschil met de voorgaande modellen is dat deze trekkers op 38-inch wielen zijn te zetten. Dat was vanaf de introductie van de JXU een veel gestelde vraag. Een ander verschil is de nieuwe en stillere cabines.

Transmissie

In vergelijking met de voorgaande series hebben de A en de U nagenoeg dezelfde transmissie. De A heeft alleen vanaf 95 pk standaard een powershuttle, op de lichtere A-modellen is het een optie. Op de U-serie zijn powershuttle en powershift standaard.

Er zijn verschillende transmissievarianten leverbaar. Naast de standaard 12/12 transmissie zijn er ook een 20/20 (met kruipgroep vanaf 123 meter per uur) en een 24/24 transmissie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer