Kweekvlees-hamburger in première
In Londen wordt op 5 augustus voor het eerst een hamburger gepresenteerd, waarvan het vlees is gekweekt uit stamcellen uit de nek van een koe.
© ger.nl
Aan het zogenoemde 'kweekvlees', dat in een laboratorium is gekweekt, wordt al jaren gewerkt door onder anderen de Maastrichtse wetenschapper Mark Post. Aan het vlees hangt een prijskaartje van 250.000 euro.
Volgens Post heeft de kweekvleesburger een vergelijkbare smaak als een reguliere burger.
Eén cel
In theorie kan één cel worden gebruikt om genoeg vlees te maken om de wereldbevolking één jaar te voeden, stelt Post.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Vlaanderen gaat alle ammoniakbronnen meten
Vandaag, 15:29
Nieuwste video's
Leerlingen krijgen trekkerles over draaicirkels en dode hoek
Vandaag, 10:00
Kennispartners
Ultravroege mais: de sleutel tot oogst voor 1 september
DSV zaden Nederland
Meest gelezen
Maaier aan het werk halverwege december
Gisteren, 07:10
FrieslandCampina schrapt interim nabetaling
16-12-2025
Wederom flinke daling melkprijs bij DOC kaas
Gisteren, 09:07
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

JOHN DEERE X350R ZITMAAIER 42" (LIE) #695557
Gebruikt, P.O.A.
-

John Deere 5090M trekker 2WD (OLD) #703457
Gebruikt, P.O.A.
-

Vicon Frontmaaier (trommelmaaier)
Gebruikt, P.O.A.
-

Case IH LUXXUM 100
2017, P.O.A.
Vacatures
Veldcoördinator en ecologisch medewerker Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer
Boerennatuur Noordwest Overijssel - Staphorst
Projectleider
Boerennatuur Noordwest Overijssel - Staphorst
Gezocht; Allround bedrijfsleider Veen-natuurmelkveebedrijf
Stichting VIP Hegewarren - Oudega, Smallingerland
Weer
-
Vrijdag11° / 10°60 %
-
Zaterdag7° / 3°20 %
-
Zondag9° / 6°40 %











