Kweekvlees-hamburger in première
In Londen wordt op 5 augustus voor het eerst een hamburger gepresenteerd, waarvan het vlees is gekweekt uit stamcellen uit de nek van een koe.

© ger.nl
Aan het zogenoemde 'kweekvlees', dat in een laboratorium is gekweekt, wordt al jaren gewerkt door onder anderen de Maastrichtse wetenschapper Mark Post. Aan het vlees hangt een prijskaartje van 250.000 euro.
Volgens Post heeft de kweekvleesburger een vergelijkbare smaak als een reguliere burger.
Eén cel
In theorie kan één cel worden gebruikt om genoeg vlees te maken om de wereldbevolking één jaar te voeden, stelt Post.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Provincies wijzen op juridische risico's stikstofnorm
Vandaag, 09:49
Moeten de rechten van dieren in de Grondwet?
Vandaag, 07:30
Nieuwste video's
POAH! John Deere 7710
Vandaag, 10:00
Kennispartners

‘Sectorkennis is onze grootste troef’
Avéro Achmea

Tomorrow’s Dairy: praktijkworkshop grasklaverteelt bij Bart Faassen
Vreugdenhil Dairy Foods
Meest gelezen
Bontenbal zet met 'eerlijk verhaal' in op boerenstem
Gisteren, 14:15
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Veiligheidsgewichtblok
Gebruikt, € 2.400
-
Valtra N 175 direct met RKT- GPS
Gebruikt, P.O.A.
-
Fendt 728 Gen7 Power+
2024, P.O.A.
-
Kuhn FC313-F frontmaaier
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Teamleider teelt
IBN - Schaijk
Technisch Specialist
Pater Bloembollen - Spierdijk
Vacature veldmedewerker Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb)
BoerenNatuur Brabant Oost - NL
Internationaal Accountmanager
Schaap Holland BV - Biddinghuizen
Weer
-
Zondag13° / 7°25 %
-
Maandag16° / 11°90 %
-
Dinsdag15° / 12°70 %