Kweekvlees-hamburger in première
In Londen wordt op 5 augustus voor het eerst een hamburger gepresenteerd, waarvan het vlees is gekweekt uit stamcellen uit de nek van een koe.
Aan het zogenoemde 'kweekvlees', dat in een laboratorium is gekweekt, wordt al jaren gewerkt door onder anderen de Maastrichtse wetenschapper Mark Post. Aan het vlees hangt een prijskaartje van 250.000 euro.
Volgens Post heeft de kweekvleesburger een vergelijkbare smaak als een reguliere burger.
Eén cel
In theorie kan één cel worden gebruikt om genoeg vlees te maken om de wereldbevolking één jaar te voeden, stelt Post.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Pluimveehouderij: 'Maak ons geen onderdeel van de mestcrisis'
Gisteren, 15:54
'Imago van vlees uit Nederland in buitenland is onze kracht'
Gisteren, 15:40
Nieuwste video's
Pluimveehouderij: 'Maak ons geen onderdeel van de mestcrisis'
Gisteren, 15:54
Kijk zaterdag naar de 200ste trekker in POAH!
Gisteren, 12:00
Kennispartners
Aantal Nederlandse boeren met energieopslag stijgt
Energy Shift
'Als het om aaltjes gaat, laten wij niks aan het toeval over'
Bayer Crop Science
Meest gelezen
Tijdelijk koeien inleveren tegen vergoeding
24-04-2024
LTO en Nieuwe Oogst houden het Grote Europese Landbouwdebat 2024
Gisteren, 13:00
NVWA moet beter handhaven bij gebrek aan schaduw
Gisteren, 10:53
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
RS330 VRF
Gebruikt, € 750
-
GF8501 MH
Gebruikt, € 2.500
-
Fendt 313 Vario Profi S4
2016, P.O.A.
-
Lely Lotus 1020 Profi
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Redacteur
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Medewerker Akkerbouw & NPEC
Wageningen University & Research - Wageningen
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Medewerker Mechanisatie
Syngenta Seeds - Zeewolde
Weer
-
Zaterdag17° / 7°70 %
-
Zondag18° / 11°50 %
-
Maandag17° / 8°20 %