
© ger.nl
Kweekvlees-hamburger in première
In Londen wordt op 5 augustus voor het eerst een hamburger gepresenteerd, waarvan het vlees is gekweekt uit stamcellen uit de nek van een koe.
Aan het zogenoemde 'kweekvlees', dat in een laboratorium is gekweekt, wordt al jaren gewerkt door onder anderen de Maastrichtse wetenschapper Mark Post. Aan het vlees hangt een prijskaartje van 250.000 euro.
Volgens Post heeft de kweekvleesburger een vergelijkbare smaak als een reguliere burger.
Eén cel
In theorie kan één cel worden gebruikt om genoeg vlees te maken om de wereldbevolking één jaar te voeden, stelt Post.
Bekijk meer over:
Laatste nieuws
Veel meer geld nodig voor klimaatadaptatie
23-01-2021
Pleidooi voor open wereldwijde voedselhandel
23-01-2021
Nieuwste video's
POAH! John Deere 2030
23-01-2021
Met de juf de boer op
21-01-2021
Kennispartners

Prijsrisico's melk beheersbaar door de Milk Trading Company
Milk Trading Company
Meest gelezen
Belang Britten in export brokkelt af
23-01-2021
Val Rutte III biedt landbouw kansen
23-01-2021
'Het platteland wordt van iedereen'
23-01-2021
Nieuwste vacatures
Bedrijfsleider Vertify
Vertify - Zwaagdijk
Projectleider Duurzame Veehouderij
Wij.land - Abcoude
Onderzoeker/docent Agrarisch Bodem- en Waterbeheer
Aeres Hogeschool - Dronten
Financieel / bedrijfseconomisch medewerkers land- en tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Voorzitter ZuivelNL
Gasseling Search - Den Haag