Kweekvlees-hamburger in première
In Londen wordt op 5 augustus voor het eerst een hamburger gepresenteerd, waarvan het vlees is gekweekt uit stamcellen uit de nek van een koe.
© ger.nl
Aan het zogenoemde 'kweekvlees', dat in een laboratorium is gekweekt, wordt al jaren gewerkt door onder anderen de Maastrichtse wetenschapper Mark Post. Aan het vlees hangt een prijskaartje van 250.000 euro.
Volgens Post heeft de kweekvleesburger een vergelijkbare smaak als een reguliere burger.
Eén cel
In theorie kan één cel worden gebruikt om genoeg vlees te maken om de wereldbevolking één jaar te voeden, stelt Post.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
POAH! Ursus C-360
06-12-2025
Nieuwste video's
Kennispartners
Als de bank nee zegt, is investeren vaak alsnog mogelijk
FlexxInvestments
Vanuit mienskip naar toekomstbestendige landbouw
Netwerk Platteland
Bonenrassen met verbeterde resistentie tegen sclerotinia
Bayer Crop Science
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

John Deere 6610
2000, P.O.A.
-

CASE MAXXUM 5120
Gebruikt, P.O.A.
-

Kverneland TA465 opraapwagen
1995, P.O.A.
-

Schuitemaker Rapide 135 opraapwagen
2004, P.O.A.
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Weer
-
Dinsdag13° / 11°75 %
-
Woensdag12° / 11°20 %
-
Donderdag10° / 7°10 %










