Kweekvlees-hamburger in première
In Londen wordt op 5 augustus voor het eerst een hamburger gepresenteerd, waarvan het vlees is gekweekt uit stamcellen uit de nek van een koe.

© ger.nl
Aan het zogenoemde 'kweekvlees', dat in een laboratorium is gekweekt, wordt al jaren gewerkt door onder anderen de Maastrichtse wetenschapper Mark Post. Aan het vlees hangt een prijskaartje van 250.000 euro.
Volgens Post heeft de kweekvleesburger een vergelijkbare smaak als een reguliere burger.
Eén cel
In theorie kan één cel worden gebruikt om genoeg vlees te maken om de wereldbevolking één jaar te voeden, stelt Post.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
‘Stikstofplannen zijn te vaag en onvoldoende’
Vandaag, 20:40
NAJK mist langjarig budget in stikstofplannen
Vandaag, 19:55
Schoof sluit 'drang' niet uit: 'duwtje in de rug'
Vandaag, 18:48
Nieuwste video's
Kijkdag in Goor voor inboedel van failliete GroeNoord
Gisteren, 12:00
Flower liners beschermen bollenvelden
23-04-2025
Kennispartners

'Verbind tegenpolen door ze met elkaar in gesprek te brengen'
Netwerk Platteland

Zoektocht naar een verantwoorde manier van vergroenen
Bayer Crop Science

Blijven investeren in complete duistbestrijding
Bayer Crop Science

‘We hebben allemaal hetzelfde doel, maar bereiken het op onze eigen manier’
Netwerk Platteland
Meest gelezen
'Over twintig jaar staat de koe enkel nog in de dierentuin'
Gisteren, 11:50
Boerendochter aan het roer bij Albert Heijn
Gisteren, 12:47
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Tractor 6140R (HG) #64846
Gebruikt, € 64.500
-
Kuhn GF 8501 TO
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker Z545R (HA) #692981
Gebruikt, P.O.A.
-
T7.220 Auto Command CVT
Gebruikt, € 45.000
Weer
-
Zaterdag19° / 6°5 %
-
Zondag19° / 7°0 %
-
Maandag20° / 6°10 %