Kweekvlees-hamburger in première
In Londen wordt op 5 augustus voor het eerst een hamburger gepresenteerd, waarvan het vlees is gekweekt uit stamcellen uit de nek van een koe.

© ger.nl
Aan het zogenoemde 'kweekvlees', dat in een laboratorium is gekweekt, wordt al jaren gewerkt door onder anderen de Maastrichtse wetenschapper Mark Post. Aan het vlees hangt een prijskaartje van 250.000 euro.
Volgens Post heeft de kweekvleesburger een vergelijkbare smaak als een reguliere burger.
Eén cel
In theorie kan één cel worden gebruikt om genoeg vlees te maken om de wereldbevolking één jaar te voeden, stelt Post.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Zonnig voorjaar levert prima voorjaarskuilen
Vandaag, 15:47
Melkprijzen FrieslandCampina stabiliseren in juli
Vandaag, 14:45
Nieuwste video's
Twee primeurs tijdens graslanddemo Pöttinger
Vandaag, 12:00
POAH! Bolinder Munktell 55
28-06-2025
Kennispartners

'Aangepast etiket Fandango maakt bestrijding valse meeldauw nog uitdagender'
Bayer Crop Science

Optimale focus op opslagbeleid met sleufsilo’s
Bosch Beton

Rupsen bestrijden met XenTari
Bayer Crop Science

Groot-Brittannië kansrijk emigratieland voor Nederlandse veehouders
Wagenvoort Advies
Meest gelezen
Kas van 9 hectare stort in in Middenmeer
28-06-2025
'Mais met luzerne is mooie combinatie'
Vandaag, 12:57
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
New Holland TNHT6.140
2017, P.O.A.
-
Allis chalmers D-270
1956, P.O.A.
-
Lely Splendimo 320FC Frontmaaier
2014, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X127 (HG) #692300
Gebruikt, € 3.950
Vacatures
Campagne Marketeer
LTO Bedrijven - Wageningen, Nederland
Meewerkend voorman/-vrouw teelt
IBN - Beugen
Projectmedewerker biodiversiteit
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Medewerker Agrarisch Natuurbeheer
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Weer
-
Dinsdag35° / 17°0 %
-
Woensdag33° / 18°65 %
-
Donderdag22° / 15°20 %