LTO Noord Tiel stimuleert duurzame energie

LTO Noord Tiel gaat samenwerken met de gemeente op het gebied van duurzame energie. Boeren ontvangen een brief met de oproep: 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'. Een advies op maat moet hen stimuleren om zonnepanelen te plaatsen.


In de brief worden de boeren in Tiel gewezen op de subsidieregeling voor zonnepanelen als vervanging van asbest. Per 1 oktober opent provincie Gelderland deze regeling.

LTO Noord en gemeente Tiel bieden een advies op maat om in kaart te brengen of een zonnestroominstallatie op het bedrijf financieel interessant is. ‘Een adviseur van LTO Noord Advies komt dan bij de ondernemer langs’, vertelt voorzitter Daan Vermeulen van LTO Noord Tiel.

Fiscale verrekeningen

‘Er is inzicht nodig in de te verwachten rendementen, afhankelijk van de bedrijfsspecifieke omstandigheden. Bijvoorbeeld het energiegebruik, de locatie van bedrijfsgebouwen, fiscale verrekening en besparingen.’

Vermeulen is blij met de samenwerking met de gemeente. ‘Op deze manier kunnen we de boeren en tuinders in het gebied stimuleren om met duurzame energie aan de slag te gaan.’

Korting

LTO Noord leden krijgen een korting op het advies. Daarnaast neemt Tiel de kosten op zich voor de eerste twintig bedrijven die zich melden voor deze regeling. Geïnteresseerde boeren uit de gemeente kunnen zich tot 1 augustus melden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer