Mycorrhiza’s in tulpen en uien

Jacqueline Baar van Biomygreen is samen met Agrifirm Plant betrokken bij proeven die de meerwaarde van mycorrhiza's moeten aantonen in tulpen en uien.

Mycorrhiza%E2%80%99s+in+tulpen+en+uien
© Nieuwe Oogst

Mycorrhiza's zijn bodemschimmels die in gewassen de opname van voedingselementen stimuleren. Baar vertelde deze week tijdens de Bodemdagen van Agrifirm Plant in Flevoland dat haar bedrijf samen met de coöperatie praktijkproeven heeft aangelegd in tulpen en uien.

'De meerwaarde van het toedienen van mycorrhiza's aan de bodem is met name besparing op het gebruik van nutriënten. Planten vormen meestal meer fijne wortels als in de bodem mycorrhiza-schimmels aanwezig zijn', aldus Baar.

Korrels, vleoistof of zaadcoating

Mycorrhiza's zijn toe te dienden in de vorm van korrels of als vloeistof of eventueel als zaadcoating. Baar legt uit dat het van belang is dat de juiste bodemschimmels toegepast worden bij de juiste plantsoort.

In de bodem kunnen met name inheemse mycorrhiza's langere tijd overleven mits er geen kerende grondbewerking wordt uitgevoerd. Komend najaar worden de resultaten van de mycorrhizaproeven bekend gemaakt. Baar wil in 2014 graag meer praktijkproeven aanleggen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer