1,6 miljoen voor Utrechtse natuur

Provincie Utrecht ontvangt ruim 1,6 miljoen euro Europese subsidie voor natuurherstelwerkzaamheden in de natuurgebieden het Noorderpark en Botshol. De provincie legt er ook geld bij.

Het geld wordt ingezet om de kwaliteit van de natuurwaarden in deze bijzondere laagveengebieden te verbeteren en kenmerkende soorten terug te halen.

De Europese Commissie stelt het geld beschikbaar uit het LIFE+Nature budget in het kader van het natuurherstelproject New Life for Dutch Fens van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Co-financiering

Een voorwaarde is dat de provincie een derde van de investeringen binnen Utrecht, in totaal 4,8 miljoen, meefinanciert. Ook het rijk en waterschap Amstel, Gooi en Vecht betalen mee. Botshol en het Noorderpark zijn Natura 2000-gebied en liggen in de EHS.

In Botshol en het Noorderpark worden legakkers hersteld en op verschillende plaatsen wordt de voedselrijke bovengrond verwijderd. Ook wordt gebaggerd. Met de herstelwerkzaamheden worden flora en fauna, die van oudsher thuishoren in het laagveengebied, teruggebracht.

Uitvoering

Het project wordt uitgevoerd door de provincie Utrecht in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, het Waterschap Amstel Gooi en Vecht en de provincie Noord Holland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer