DeltaMilk verliest zaak van Omega3 Zuivel

Deltamilk-veehouders die tussen 2008 en 2010 melk leverden voor het Omega3 Zuivel-concept, hebben geen recht op extra toeslagen. Die claim is gisteren in hoger beroep door het Gerechtshof Arnhem afgewezen.

DeltaMilk+verliest+zaak+van+Omega3+Zuivel
© pieter stokkermans

Zo'n twaalf melkveehouders die waren aangesloten bij de inkoopcombinatie Deltamilk leverden tussen 2008 en 2010 zo'n 8,5 miljoen kilo melk op jaarbasis aan het Omega3 Zuivel concept van familie Lekkerkerker. Dat gebeurde met de afspraak dat hiervoor de melkprijs van CONO werd betaald plus 0,03 euro.

Toeslagen

Enkele veehouders stelden na een tijdje dat zij ook recht hadden op alle toeslagen die CONO had uitbetaald aan haar melkleveranciers bovenop de melkprijs. Dat betreft toeslagen als de duurzaamheidspremie Caring Dairy en Weidegang.

Dat ondanks dat deze veehouders hier niet aan meededen. DeltaMilk diende samen met veehouder Van Zuijlen een claim in. De rechtbank van Utrecht stelde hen eerst in het gelijk, maar in hoger beroep is nu dus anders beslist.

Ledengeld wel betalen

Andere inzet in deze zaak is het uitbetalen van DeltaMilk-ledengeld, dat Omega3 Zuivel zou moeten betalen. Het hof gaf op dit onderdeel Omega3 Zuivel ongelijk. Het Gerechtshof stelt dat er in de overeenkomst wordt gesproken over een contante melkprijs, waarvan het ledengeld deel uitmaakt.

Achterbaks

Kees Lekkerkerker van Omega3 Zuivel: 'Ondanks de beslissing over het ledengeld ben ik zeer blij met deze uitspraak. Dat Van Zuijlen en Deltamilk dan ook aanspraak maakten op deze extra premies, voelde voor mij ook op zijn zachtst gezegd als een achterbakse streek’.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer