Dijksma%3A+mestrapport+is+waardevol
© Dirk Hol

Dijksma: mestrapport is waardevol

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) heeft grote waardering voor het mestrapport dat LTO samen met andere organisaties heeft opgesteld. 'Ik kan me voorstellen dat jullie hier trots op zijn', zei ze bij het in ontvangst nemen van het rapport.

Volgens de staatssecretaris is het met name waardevol dat er één visie ligt vanuit het hele bedrijjfsleven. 'Als ook het Planbureau voor de Leefomgeving vaststelt dat hier een plan ligt dat perspectief biedt, dan betekent dat heel veel.' Ze vindt het verder positief dat de sector zelf 'aan het stuur wil zitten.'

Vergunningen

Dijksma erkent dat er ook een taak ligt voor de overheid. Naast een goede wetgeving is het vooral belangrijk dat de vergunningverlening vlot verloopt. Ze beloofde dat ze zich daar, samen met de departement van Infrastructuur en Milieu, sterk voor zal maken.

Daarnaast zal de staatssecretaris zich in Brussel inzetten voor voortzetting van de derogatie. 'Aan ons zal het niet liggen', zei ze. 'En dan helpt het ontzettend als er plannen liggen die tonen dat Nederland haar verantwoordelijkheid neemt.'

Geen dierrechten

Wanneer de veehouderij de plannen uit het rapport 'Koersvast richting 2020' waarmaakt, komen er volgens Dijksma geen dierrechten voor de melkveehouderij. 'Het zou prachtig zijn als het lukt en als onze stok achter de deur niet nodig is.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer