Optimisme+over+sectorplan+mest
© Michiel Elands

Optimisme over sectorplan mest

LTO Nederland presenteert op 1 juli ‘haalbare en concrete’ plannen voor de realisatie van voldoende mestverwerkingscapaciteit. Dat zegt Jeanet Brandsma, lid van de LTO-vakgroep Melkveehouderij.

Begin dit jaar daagde het kabinet het bedrijfsleven uit om te komen met concrete plannen voor de realisatie van voldoende mestverwerkingscapaciteit, en aan te geven hoe de veehouderij binnen de overige gestelde milieudoelen denkt te blijven. Samen met Nevedi, NZO, COV en Cumela is hard gewerkt aan een sectorplan.

In een interview in Nieuwe Oogst zegt Brandsma dat in het plan de drie pijlers van het LTO mestbeleid centraal staan: voerspoor, plaatsingsruimte en mestverwerking. Over dat laatste onderdeel is de LTO-bestuurder ronduit optimistisch.

Voldoende initiatieven

‘Er zijn voldoende mestverwerkingsinitiatieven die nu draaien of gaan draaien. Bovendien zijn nieuwe samenwerkingsvormen tussen varkens- en rundveehouders te verwachten. De capaciteit die nu geïnventariseerd is, biedt voldoende zicht op het aankunnen van de mestverwerkingsplicht door de sector’, stelt Brandsma vast.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer